Фенка – Рейнбоу Роуъл

Реших да започна с тази книга, защото смятам, че характерът на главната героиня има много общи черти с моя – срамежлива, затворена, предпочитаща книгите пред реалния живот. Знам, че излезе преди доста време, но аз все още съм силно впечатлена от стила на автора. И така започвам с коментар на корицата.

Като цяло е лесно забележима и напълно съвпада със сюжета на книгата.

Следва резюмето на задната корица.

По възможно най-кратък и ясен начин се описва сюжетът на книгата – как сестра й не иска да са в една стая и тя трябва да се справи с новата си съквартирантка, професора по творческо писане и, разбира се, красивото момче от курса по творческо писане. Жокер: то не е човекът, който пленява вниманието на главната героиня.

И може би най важния фактор за съществуването на добра книга – героите.

Описах Кат още в началото, така че сега ще бъда кратка. Предпочита книгите пред хората. Потопена е в света на Саймън Сноу и въпреки че е една от най-добрите авторки на фенска литература, трудно се сближава с връстниците си.

Следва Ливай. Той е един от малкото приятели на Кат, а може би и нещо повече… Винаги е мил с хората и подкрепя Кат. Именно четенето ги сближава. Изпада в доста забавни ситуации и доброто му настроение е заразително.

Рийгън е „лошата“ съквартирантка, а Ник е момчето от курса, което може би не е това, за което се представя.

Близначката на Кат – Рен е нейна пълна противоположност, а съквартирантката й Кортни не помага за подобряването на лошото поведение.

Действието се развива основно в колежа и в къщата на близначките. Там ще се срещнем с добър но понякога доста разхвърлян баща и лоша майка, напуснала ги като малки.

Стилът на автора много ми харесва. героите са добре описани, а ситуациите в които попадат – като реални. Силно ви препоръчвам да прочетете книгата и да ги изживеете с Кат, Рен, Ливай и Рийгън.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s