Героите на Олимп – Рик Риърдън

И така, аз не мога да не кача нищо за любимата си поредица. Тя се състои от пет книги, издадени в България от Егмонт. Няма да разказвам отделно за всяка , а общо за цялата поредица.
Всичко започва с едно пророчество
(„Седмина герои ще събере зовът,/през огън или буря ще премине светът,/клетвата трябва да се спази със сетен дъх,/пред портите на смъртта бди врагът“),което в последствие ще събере седем герои, които трябва да спасят света. Това са Пърси (син на Посейдон), Анабет (дъщеря на Атина), Джейсън(син на Юпитер), Пайпър (дъщеря на Афродита), Франк (син на Марс), Хейзъл (дъщеря на Плутон) и Лио (син на Хефест). Има и други важни герои като Рейна (претор на римския лагер) и Нико (син на Хадес). В поредицата се сблъскват римски и гръцки герои. Има много битки и всички те водят към финалното сражение с гигантите, децата на Гея, богинята на земята, която в никакъв случай не бива да се събуди. За да стане това трябва да бъдат пожертвани двама герои – момче и момиче. Кой ще умре и дали изобщо някой ще загине ще разберете сами.
Наистина си заслужава да прочетете тази поредица. Рик Риърдън е страхотен автор и абсолютно всички книги, написани от него са много интересни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s