Ейнджъл – Джос Стърлинг

Ейнджъл е импулсивна. Не й е лесно да прикрива савантската си способност да контролира водата. Тя се запознава с отнесения, красив Маркъс на музикален фестивал, в който участват и двамата, и се оказва в непознати води. Когато той пее, душата й отговаря със своя собствена музика. Също като прилива тяхното взаимно привличане не може да бъде спряно, но недоверието на Маркъс към дарбата на Ейнджъл е още по-силно. Как изобщо биха могли да бъдат заедно, щом Маркъс е неспособен да приеме това, което Ейнджъл е, както и това какво биха могли да означават те един за друг? И докато примката се затяга около общността 

на савантите, настъпва време всеки да избере страна.

Автор: Джос Стърлинг

Тип: Фентъзи романс

Поредица: Саванти

Възраст: 13+

Корица: Мека

Страници: 304 

Въпреки че вече бях прочела „Ейнджъл“ на английски, останах също толкова впечатлена и от българското й издание. Имах доста високи изисквания за тази книга, първо защото чакам да излезе от доста дълго време и второ – другите книги от поредицата за савантите са от тези, които карат човек да ги препрочита отново и отново само за да не забрави детайлите. Лично на мен това е една от любимите ми поредици.

Макар че в края на книгата действието се развива прекалено бързо и според мен би трябвало леко да се забави, все пак наистина харесах книгата.

Ейнджъл (главната героиня) има характер и е борбена (нещо, което в някои книги липсва на женските персонажи). Тя ми стана любимка измежду другите момичета саванти, може би защото обича да се забавлява и свободно изказва мнението си пред другите. За съжаление не мога да кажа, че Маркъс също ми е направил толкова добро впечатление. В началото на книгата беше описан като много повърхностен и арогантен, също така съдеше хората без да ги е опознал. Към края обаче разбрах мотивите му, а и добрите му качества надделяха над лошите, така че може да се каже, че започнах да го харесвам.

Мога да заявя, че „Ейнджъл“ ще бъде добавена към книгите, които ще останат в съзнанието ми още дълго време. С нетърпение очаквам другата година, когато излиза следващата книга от поредицата „Саванти“, която за съжаление ще бъде и последната.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s