Перфектната химия – Симон Елкелес

 Съвременна история за невъзможната любов.

В гимназията Феърфийлд, в предградията на Чикаго, всички знаят, че общуването между съученици от южната и северната част на града може да бъде взривоопасно.
Бритни Елис живее в северната. Тя е богата и красива, златното момиче на училището. С една дума – има перфектен живот. Или поне умело успява да накара всички около нея да вярват в това. Но зад безупречната репутация на Бритни се крият сложни семейни отношения…

Алехандро Фуентес живее в южната – бедняшката част на града. Той е корав и груб, известен сред съучениците си като лошото момче, член на опасната банда „Кървавите латиноси“, от която можеш да се откачиш единствено с цената на живота си. Затова никой не е наясно с най-голямата му тайна – желанието му да излезе от бандата и да постъпи в колеж.
Когато през последната година от гимназията Бритни и Алекс са принудени да си партнират в часовете по химия, те изобщо не са очаровани. А арогантността на Алекс му изиграва лоша шега, когато се хваща на бас с един от приятелите си, че ще успее да свали Бритни. И когато между двамата започват да прескачат искри, никой не предполага, че това, което в началото е било невинна игра, съвсем скоро ще се превърне в сериозна опасност, когато бандата се почувства застрашена…


Благодаря на издателство Ибис за възможността!

По принцип обичам да чета книги от този жанр и повечето от тях вече се сливат в съзнанието ми. С други думи трудно се впечатлявам. Въпреки това заобичах“Перфектната химия“ от първите страници и смятам,че ще остане още дълго време в съзнанието ми. Сюжетът е оригинален, а героите – реалистични. Харесвам това, че нито Бритни, нито Алекс са съвършени и точно недостатъците им ги правят такива, каквито са и доказват колко перфектни са един за друг.

Бритни е най-популярното момиче в училището, мислено от всички за съвършено. В действителност животът й е много по-сложен и изпълнен с трудности. Отраснала в северната част на града(богатата), тя почти не общува с хората от южната, която е наситена с гангстери и опасни, вечно враждуващи помежду си банди. 

Алекс е част от една такава банда. Въпреки че желае да се запише в колеж, той не може да напусне „Кървавите латиноси“. Поел грижата за семейството си от най-ранна възраст, той трябва да защитава майка си и по-малките си братя. Там, където живее това означава да стане член на банда, от която може да се измъкне, единствено с цената на живота си.

Наглед изглеждащи напълно различни, Алекс и Бритни имат много повече общи неща помежду си, отколкото човек би предположил, а любовта им е всепоглъщаща и всеотдайна, преодоляваща дори и най-големите препятствия. 

Не пропускайте да прочетете тази книга, защото тя наистина заслужава отделеното време. Нямам търпение да прочета и следващата книга от поредицата за братята Фуентес.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s