Сърца за разбиване – Али Новак

Сърца за разбиване

Когато среща Оливър Пери, Стела няма представа, че той е водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. А Оливър не знае, че тя е единственото момиче на света, което не харесва музиката му. След като сестра й се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните й мисли. Животът й до такава степен се върти около Кара, че тя се отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от „Хартбрейкърс“. И то цели четири часа. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново. Само че животът й внезапно се превръща в истинска сладникава любовна песен. Защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър й дава телефонния си номер и дори цитира реплики от любимия й филм. О, Господи, какво става с живота й? Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра й е болна от рак и може би умира?


Както съм споменавала и в други мои ревюта, аз обичам да чета неангажиращи книги, в които най-често са включени доста клиширани представи за любовта. Сюжетът на тази не се различаваше много от тях, но имаше и една отличителна особеност, която аз наистина харесах. В повечето книги от този жанр най-вече е наблегнато на самата връзка на главните герои и характерът им оставен на заден план, сякаш авторът е забравил, че всеки е различен и просто ги е поставил като две части на едно цяло. В „Сърца за разбиване“ е точно обратното – всеки, дори и второстепенните герои, има ярко изобразена персоналност, интереси и своя история. И въпреки че този нов подход към романите от този жанр ме заплени, няма как да не отбележа, че поне според мен би трябвало да се обърне малко повече внимание на самите отношения между героите, особено на Оливър и Стела. От друга страна приятелството и разбирането между тях грабва читателя, защото връзката им е необикновена. Освен че се влюбват един в друг през цялото време те си остават много добри приятели. „Хартбрейкърс“ спечелиха сърцето ми (кой не би ги харесал). Сигурна съм, че всеки поне малко желае тази свобода да пътува заедно с приятелите си, а когато те са част от известна група нещата стават дори още по-интересни. И въпреки че са популярни по целия свят, „Хартбрейкърс“ си оставят просто няколко момчета, които живеят заедно, погаждат си номера и най-вече се забавляват.

Резултат с изображение за heartbreakers ali novak


Семейството на Стела също много ми допадна. Аз самата винаги съм си мечтала на имам близначка, а тук са тризнаци, които, каквото и да се случи, ще бъдат един до друг. Останах силно впечатлена от смелостта, оптимизма и волята за живот на сестрата на Стела. Нейният дух е вдъхновяващ. Тези й качества я правят наистина запленяващ и запомнящ се персонаж. 

Резултат с изображение за heartbreakers ali novak

Както споменах и в началото, това е книга, която се чете лесно и е подходяща за свободното време, карайки хората да се откъснат от ежедневието и да се потопят в този свят на музиката и сбъднатите желания. Лично на мен сюжетът на историята ми напомня приказката за Пепеляшка, само че този път принцът всъщност е рок звезда, а Пепеляшка, вместо да страда заради злата си мащеха и доведени сестри, е измъчвана от вина и силна тъга заради болестта на сестра си. И разбира се като всяка приказка и тази има щастлив край, но ще оставя всеки сам да открие какъв е той.

Благодаря на издателство „Ибис“ за възможността!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s