The Aesthetically Pleasing Book Tag

Благодаря на Теди за тага! Изглежда наистина интересен и с радост ще го направя. Все пак и външния вид на книга понякога има голямо значение, особено ако искаме да имаме красива колекция.

1. Най-добрата цветова комбинация на корица.

За мен корицата на „Гондолата на времето“ е идеална, стилна и красива. Обожавам как е нарисувана Ана, а гондолата изпъква с червения си цвят.


2. Най-хубава типография/шрифт на корица.
Аз също много харесвам шрифта, с който е написано заглавието на „Пасажер“. Изглежда много елегантно и в същото време красиво. Лично аз си представям човек, живял в миналото, изписващ го внимателно с перо и мастило.

3. Най-хубавата семпла корица.

Тук без колебание ще поставя всички книги от поредицата „Здрач“. Кориците са семпли и хубави, а контрастът между черния фон и другите цветове наистина привлича вниманието.


4. Най-хубавите последни страници.

Честно казано не знам какво да напиша тук. По принцип съм прекалено разсеяна от финала на книгата, за да обръщам внимание.


5. Най-хубавата карта.

2017-04-01-12-42-48-1612380154.jpg

Определено всички книги на Сара Дж. Маас имат много хубави карти. Също много харесвам картата в „Кралицата на Тиърлинг“.

 

6. Най-хубавите открити твърди корици.

Винаги съм харесвала кориците на всички книги за Хари Потър. И старите, и новите са много красиви. Въпреки това тук няма как да не спомена и кориците на книгите от поредицата „Героите на Олимп“, които също са прекрасни

 

7. Най-хубавата задна корица.

Като Теди тук ще посоча поредицата „Стъкления трон“ на Сара Дж. Маас. Обожавам как е нарисувана Селена/Елин.

 

8. Най-добрите хедъри на глави.

Всички книги от поредицата „Саванти“ на Джос Стърлинг имат прекрасни хедъри. По принцип не обръщам особено внимание, но тук те ми направиха голямо впечатление.

 

9. Най-добрите илюстрации.

Имам книга, разказваща за Крал Артур и към текста са добавени различни илюстрации. Понякога просто я отварям, за да видя красивите картини и да им се полюбувам, забравяйки лошото настроение.

 10. Най-хубавото гръбче.

Определено тук ще поставя „Harry Potter and the Cursed Child“. Не успях да изчакам издаването на книгата на български, затова си я взех на английски и никак не съжалявам.

11. Любимата ти корица на рафтовете ти.

Възможно ли е да избера само една? Всяка корица е красива по свой собствен начин, свързана със съдържанието на книгата. Просто не мога да избера само една.

 

Тъй като ни знам кой все още не е направил тага, няма да отбелязвам никого, но ще се радвам да прочета това, което другите са написали, нека всеки, който иска, до го направи.


Advertisements

One thought on “The Aesthetically Pleasing Book Tag

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s