First Date Book Tag

Здравейте отново от мен след още една наистина дълга почивка и липса на постове в блога. В последно време просто започвам по няколко книги наведнъж и не мога да завърша никоя от тях, като със срам ще си призная, че този месец прочетох само една. Ето още един бук таг преди да напиша обещаното ревю, което този път няма да се бави толкова дълго.

Резултат с изображение за first date book tag

1. The awkward first date – книга, в която нещо не ви стигна. Книга, която не е лоша, но не заблестя при вас.

Знам, че има доста фенове на поредицата „Гриша“ на Лий Бардуго и наистина беше интересна, но поне за мен не беше и нищо необикновено. Признавам, че това ми мнение може и да е предизвикано от факта, че точно бях завършила „Двор от мъгла и ярост“, когато започнах „Сянка и кост“ и все още не бях напълно във състояние да прочета която и да е друга книга без да я сравня с тези на Сара Дж. Маас.

 

2. The cheap first date – книга, която се оказа по-лоша, отколкото сте очаквали.

Рядко се случва, но веднъж гледах филма преди да прочета книгата. И чудо на чудесата: той ми хареса повече. Става дума за „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн. Филмът наистина много беше чудесен и реших да прочета книгата, но дори не успях да я завърша. И друг път съм споделяла, че не харесвам автора и стила му на писане, просто за мен нямат завладяващия ефект, който търся във всяка една книга.

 

3. Well-prepared first date – книга, която се оказа по-добра от очакваното.

Отлагах прочитането на „Стъкленият трон“ година и половина, убедена, че няма да ми хареса и слушайки безкрайните упреци на приятелките си. По-късно се превърна в една от любимите ми книги.

 

4. Hot but dumb – красива книга, но не толкова добра отвътре.

Корицата на „Сезонът на злополуките“ е запленяваща, но самият сюжет на книгата не ми допадна особено. През цялото време имах чувството, че съм замаяна и опиянена, което най-вероятно е било и целта на авторката, но все пак чувството не беше особено приятно.

 

5. Blind date – книга, която започнахте да четете без да знаете нищо за нея.

Не бих могла да избера само една, защото често когато ми е скучно, започвам да търся различни книги в интернет сайтовете и избирам някоя за четене на случаен принцип.

 

6. Speed dating – книга, която прочетохте много бързо.

Чела съм доста книги за изненадващо малко време, но никога няма да забравя първия път, когато го постигнах. Още помня как успях да прочета „Мери Попинз“ , която беше доста дебела, във втори клас за два дни и колко горда бях от себе си.

 

7. The rebound – книга, която прочетохте скоро след книжен застой и това оказа влияние върху нея.

След дълъг книжен застой реших да прочета „Кръвни връзки“ на Ришел Мийд и поредицата ми върна вярата, че не е възможно да съм прочела всички интересни книги и има още нови за откриване. В момента се надявам за подобно чудо.

 

8. Overly enthusiastic date – книга, в която се усеща пренасилване на сюжета.

Огромен фен съм на Джос Стърлинг и обожавам всичките ѝ  книги, но краят на „Ейнджъл“ е малко забързан и неясен, създавайки впечатлението, че не всичко е изяснено.

 

9. The perfect first date – книга, която беше перфектна за вас.

Тук не мога за да дам точен отговор. Както и преди съм споменавала, аз чета според настроението си, спонтанно си избирам книги, така че перфектната за мен е различна всеки един ден.

 

10.Humiliating first date – книга, която се срамувате да признаете, че харесвате / срамувате се да я четете сред хора, поради каквато и да е причина.

Може би книги от рода на „Петдесет нюанса сиво“ и то не защото ме е срам, а защото съм чувала доста коментари от хора, осъдителни и критични. Това е една доста дълга тема, по която бих могла да говоря твърде много, но нека просто да кажа, че предразсъдъците и стереотипите  при книгите са нещо ужасно както и във всеки друг случай. Човек трябва да е свободен сам да избере какво да чете, без страх, че някой ще направи обидна забележка или злобен коментар.

***

 

Е, засега това е всичко от мен. Лека и приятна вечер!

Източник на снимката: Yuli

2 thoughts on “First Date Book Tag

  1. Харесвам отговорите ти на тага, но бих желала да ме посочиш като източник на снимката, защото аз я направих :д (можеш да видиш в блога ми, ако не вярваш.)

    Liked by 1 person

Вашият коментар