„Summer shadows“ – Joss Stirling 

Summer lives under a terrible shadow. It drains her, manipulates her and threatens to steal her future.
A high-stakes mission offers a temporary escape. She must use her mind-shadowing abilities to hunt down her target and find the truth.
Hal Robinson is a soldier. He does not get distracted. He wins. But what Hal wants begins to shift once he meets Summer.
They must learn to trust each other if they are going to protect the Savant community. But will their secrets allow them to find a happy ending of their own?

                                      ***

За пръв път не знам какво да кажа. Нямам думи, с които да опиша колко невероятна беше последната книга от поредицата „Саванти“. Сюжетът, героите, всичко беше идеално за мен – идеалният край за една от любимите ми поредици.

Въпреки това в момента мислите ми се лутат и не мога да се примиря с идеята, че това наистина е краят на историята на савантите, на братята Бенедикт, на сродните души, на прекрасния свят сътворен от Джос Стърлинг, краят на очакването на всяка нова година, в която да получа още една невероятна книга, караща ме да помечтая за един по-добър свят изпълнен с любов и приключения, в който доброто винаги надделява над злото. Но всяко прекрасно нещо винаги има своя завършек, а аз имах неизмеримото щастие да бъда част от това чудо наречено „Саванти“, да преживявам заедно с героите вълненията и приключенията. В момента единствената утешителна мисъл е, че винаги мога да си върна и да препрочета любимите си моменти. Но аз доста се отдалечих от темата, за което се извинявам, време е да се върна към ревюто на „Summer shadows“.

След шест книги, всяка с различен сюжет,  кой би помислил, че Джос Стърлинг отново ще успее да изненада читателите си с нещо ново? Е, добре дошли в Афганистан! Виктор Бенедикт най-накрая тръгва да търси сродната си душа, а разбира се, всичко се оказа доста по-различно от това, което първоначално си представях. Но има един проблем – този път той е постъпил безотговорно, изчезвайки изведнъж. И тук вече се намесва екипът, тръгнал да го спаси, включващ Самър, Сол, Уил, Трейс и братята Робинсън, един от които е и Хал. Започват да се сформират мистерии, някои от тях базирани на отдавна неразкрити престъпления и оставени на свобода престъпници. Има среща със герои от предишните книги, което донесе за мен чувството, че разговарям със стари приятели.

Сега малко по-специално за героите. Никога дори не съм си помисляла, че ще харесам някого повече от Хав Бенедикт, но Хал надмина и него. Представете си комбинация от всички братя Бенедикт плюс Маркъс и Алекс. Получавате Хал. Забавен, смел, грижовен, малко свадлив и вечно готов да помогне на Съмър в труден момент, той веднага си спечели място в сърцето ми. А споменах ли, че е красив, умен и предан? Вече знаете. Както Самър го описва, той е типичното момче.

Самър, от друга страна, според всички е типичното момиче. От пръв поглед за Хал вече е ясно, че тя не може да се справи с военна мисия. Нали? Е, тя успява да го опровергае многократно. Силна, борбена, упорита, отрано научена от живота да се защитава, подготвена за всяка една ситуация, тя по никакъв начин не отстъпва пред тренираните войници. В същото време показва отлични маниери и познания, достойни за една истинска дама.

Заедно те двамата се допълват и съставят идеалната комбинация, макар в началото връзката им да мина през доста премеждия.

Не мисля, че скоро ще забравя нито книгата, нито цялата поредица. Още повече, че в скоро време, веднага след като намаля малко купчината с книги за прочит, смятам да препрочета шестте части, съставящи тази чудесна поредица отново. А сега, след като споделих всичко това, ужасно объркано и едно към едно с вихрушката ми от мисли, е време да се оплача на всеки, който изяви желание да ме слуша, и да се примиря с факта, че това вече наистина беше краят.

Advertisements

One thought on “„Summer shadows“ – Joss Stirling 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s